ORA Warszawa
10.02.2023 / Oferty zatrudnienia

Drabik Radcowie Prawni i Adwokaci, w chwili obecnej, w związku z dynamicznie rozwijającym się zespołem, poszukujemy: stanowisko: Aplikant adwokacki/radcowski

Drabik Radcowie Prawni i Adwokaci specjalizuje się w masowym procesie dochodzenia należności oraz świadczy usługi prawne na rzecz przedsiębiorców z zakresu prawa cywilnego, energetycznego, budowlanego, handlowego, gospodarczego i prawa pracy. Spełniamy najwyższe standardy obsługi podmiotów profesjonalnych oraz zapewniamy bezpieczeństwo i ochronę procesów naszych Klientów.

W chwili obecnej, w związku z dynamicznie rozwijającym się zespołem, poszukujemy:

stanowisko:         Aplikant adwokacki/radcowski

Opis stanowiska:

• przygotowywanie pism procesowych – w szczególności w obsłudze masowej wierzytelności,
  • reprezentowanie klientów w postępowaniach sądowych,
  • monitorowanie przebiegu postępowania egzekucyjnego i sporządzanie pism w toku egzekucji,
  • wsparcie merytoryczne innych członków zespołu w związku z realizowanymi projektami.

Wymagania:

• aplikant pierwszego lub drugiego roku aplikacji adwokackiej/radcowskiej,
  • doświadczenie w kancelarii prawnej na stanowisku wymagającym pracy merytorycznej, w tym pisania pism procesowych (pozwów, odpowiedzi na pozew, pism w toku postępowania, apelacji oraz zażaleń),
  • bardzo dobra znajomość procedury cywilnej,
  • umiejętność pracy w zespole, komunikatywność oraz wysokie poczucie odpowiedzialności,
  • rzetelność i zaangażowanie,
  • dodatkowym atutem będzie znajomość prawa o własności lokali.

Oferujemy:

• pracę w przyjaznej atmosferze oraz opiekę doświadczonych prawników,
  • możliwość aktywnego rozwoju zawodowego,
  • stabilne zatrudnienie,
  • umowę o pracę lub kontrakt B2B.

Osoby zainteresowane prosimy o przesłanie CV na adres: bartosz.jakubek@drabik.pl

wraz z następującą klauzulą zgody na przetwarzanie danych osobowych w prowadzonym procesie rekrutacyjnym:

Zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych z dnia 27 kwietnia 2016 r. – Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz. U. UE L 119 z dnia 4 maja 2016 r.), wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy oraz formularzu rekrutacyjnym, w szczególności imienia i nazwiska oraz adresu zamieszkania, w celu udziału w procesie rekrutacji prowadzonym przez Kancelarię Radcy Prawnego Leszka Drabika (ul. Obrzeżna 7A lok. U9, 02-691 Warszawa).